Dressuurtraining Totaal

Ben je angstig na een val, heb je veel stress of blokkeer je als je op wedstrijd gaat? Dan zul je merken dat je paard minder fijn loopt, waardoor je minder plezier in het rijden kan krijgen. Paarden kunnen erg goed spiegelen en ze reageren direct op onze gemoedstoestand. Het rijden en communiceren met je paard gaat beter als je lekker in je vel zit.

Als ruiter is het daarom belangrijk om je bewust te zijn van je persoonlijkheid, hoe je je voelt en welke invloed dat heeft op je paard. Controle hebben over je eigen lichaam hangt daar direct mee samen. Ik laat je tijdens de training ervaren wat het positieve effect is als je jezelf beter leert kennen, mentaal en fysiek meer controle krijgt en in balans komt. Dit ‘ervaringsleren’ zorgt voor meer plezier in het rijden en betere prestaties!

Ik heb als ORUN-instructrice meer dan 25 jaar ervaring in het begeleiden van (dressuur)ruiters. Ik vind het heel belangrijk dat je het paard in staat kan stellen zijn lichaam op de juiste manier te gebruiken. Dat kan alleen als je controle hebt over je eigen lichaam en geest. Daarom heb ik me door de jaren heen steeds verder ontwikkeld op het gebied van houding, zit en mentale fitheid in relatie tot de losgelatenheid van het paard.

Dressuurtraining Totaal bied ik aan in losse sessies en tijdens clinics.